Tabung Masa Depan

Monday, April 25, 2016

Hobi Yang Menjana Pendapatan

Assalamualaikum semua...

Harini saya nak cerita bab hobi yang menjana pendapatan. Alhamdulillah 1 Jun 2016 ni genap setahun saya resign dari kerja yang dulu. pengakhiran kerjaya yang tak berapa best. banyak kisah dukanya. yg ni kalau nak cerita kena masuk bab yg lain pulak. kendian la saya cerita. sekarang nak cerita bab hobi yang akhirnya menjana pendapatan saya sekarang.

Dulu saya pernah cerita bab hobi baru saya tentang dunia jahitan. boleh baca kat sini.. http://suriya-sunflower.blogspot.my/2014/11/hobi-baru-menjahit.html .
masa tu beli mesin jahit kecik je harga rm150. dan sekarang ni... Alhamdulillah...bawah ni dunia baru saya...




Dari mesin jahit yang dibeli dgn harga rm150 membawa kepada 3 biji mesin jahit di atas yang mana saya gunakan utk menjalankan perniagaan saya sekarang. saya buat apa??? 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tada....




Saya buat bisnes produk berasaskan kekabu asli macam set tilam kekabu bayi, maternity pillow & nursing pillow. eh..bantal kekabu asli pon ada tau..


 Antara design tilam baby yang hot

Set tilam baby saya jual ada 4 size. S, M, L dan XL..pilih je size mana nak..


 maternity pillow yang menjadi kegilaan para ibu2 yang mengandung. hehehe...

nursing pillow terlajak laris

bantal kekabu asli utk dewasa. ada size king & queen.

tilam kekabu dewasa pon ada..

inilah dia hasil dari hobi saya yang dulu..yang bermula dengan mesin jahit rm150. InsyaAllah impian saya nak buka kilang sendiri. tambah lagi beberapa biji mesin jahit industri dan staff. yang penting, usaha dan doa kan. rezeki dari Allah dah tertulis tinggal kita kena usaha cari. saya nak buktikan pada mereka yang saya boleh berjaya. malah lebih berjaya. doakan saya ye...

oh ye..kalau berminat nak tengok produk2 kekabu yang saya jual boleh la follow

Instagram ; 

kedai_kekabuonline

suriasaffa_collection

Facebook:

Kedai Kekabu Online

whatsapp +60137255564 (Puan Su)



Terima kasih sudi baca...babai...


1 comment:

Norain Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)

Monday, April 25, 2016

Hobi Yang Menjana Pendapatan

Assalamualaikum semua...

Harini saya nak cerita bab hobi yang menjana pendapatan. Alhamdulillah 1 Jun 2016 ni genap setahun saya resign dari kerja yang dulu. pengakhiran kerjaya yang tak berapa best. banyak kisah dukanya. yg ni kalau nak cerita kena masuk bab yg lain pulak. kendian la saya cerita. sekarang nak cerita bab hobi yang akhirnya menjana pendapatan saya sekarang.

Dulu saya pernah cerita bab hobi baru saya tentang dunia jahitan. boleh baca kat sini.. http://suriya-sunflower.blogspot.my/2014/11/hobi-baru-menjahit.html .
masa tu beli mesin jahit kecik je harga rm150. dan sekarang ni... Alhamdulillah...bawah ni dunia baru saya...




Dari mesin jahit yang dibeli dgn harga rm150 membawa kepada 3 biji mesin jahit di atas yang mana saya gunakan utk menjalankan perniagaan saya sekarang. saya buat apa??? 

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
tada....




Saya buat bisnes produk berasaskan kekabu asli macam set tilam kekabu bayi, maternity pillow & nursing pillow. eh..bantal kekabu asli pon ada tau..


 Antara design tilam baby yang hot

Set tilam baby saya jual ada 4 size. S, M, L dan XL..pilih je size mana nak..


 maternity pillow yang menjadi kegilaan para ibu2 yang mengandung. hehehe...

nursing pillow terlajak laris

bantal kekabu asli utk dewasa. ada size king & queen.

tilam kekabu dewasa pon ada..

inilah dia hasil dari hobi saya yang dulu..yang bermula dengan mesin jahit rm150. InsyaAllah impian saya nak buka kilang sendiri. tambah lagi beberapa biji mesin jahit industri dan staff. yang penting, usaha dan doa kan. rezeki dari Allah dah tertulis tinggal kita kena usaha cari. saya nak buktikan pada mereka yang saya boleh berjaya. malah lebih berjaya. doakan saya ye...

oh ye..kalau berminat nak tengok produk2 kekabu yang saya jual boleh la follow

Instagram ; 

kedai_kekabuonline

suriasaffa_collection

Facebook:

Kedai Kekabu Online

whatsapp +60137255564 (Puan Su)



Terima kasih sudi baca...babai...


1 comment:

Norain Omar said...

Salam,

My name is Norain from ZALORA Malaysia. I would like to offer you to do a collaboration with us. Feel free to drop me an email at norain@my.zalora.com

Thanks :)