Tabung Masa Depan

Friday, July 17, 2009

Wajahku...huhuhu..


Hahaha..cantik tak gambar potret kat atas tu??? Sila puji dengan hati yang tulus ikhlas k..Erm..tadi ada kelas pc khas utk pc2 yg akan menjelajah dan membuat pengembaraan ilmu ke Pekan Nenas Pontian bermula hari esok sampailah hari Ahad..Actually program ni adalah program yang berbentuk Motivasi yang akan diadakan di SMK Dato Muhammad Yunus dan disertai oleh palajar-pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan PMR,SPM dan STPM yang akan datang.. So..aku pon dengan rela hatinya join la program under PERMAJ ni.. Selain dari nak mengisi masa lapang di hujung minggu yang pasti membosankan kat kolej,kiranye dpt gak aku berbakti dengan masyarakat kat luar sana..lebih manis lagi berbakti di negeri kelahiran sendiri..biasalah..Johor 'World'..hehehe..

Bercerita mengenai potret kat atas tu..sebenarnya tu adalah salah 1 sesi yg akan kami selaku fasi lakukan pada pelajar2 tu..so sebelum buat kat mereka..kami practice dan aplikasikan pada diri kami sendiri..Ok..mula2 kami dikehendaki melukiskan potret wajah masing2 diatas 1 kertas.kemudian kertas yg terlukis potret itu dikumpulkan tanpa menulis siapa empunya potret 'mahal' tu..huhuhu..dan...tu lah hasilnye..potret yg aku lukiskan menggambarkan diri aku sendiri..

Sangat cantik kan??? Sekali pandang macam Ct Nurhaliza pon ada..2x pandang mcm sape????huhuhu.. sememangnye aku ni mmg la tak berbakat lgsg bab2 melukis ni..keh3..n..lihatlah komen2 mereka..ada yg sgt sweet.. :) thank u.. n..ada jugak yg...cis!!! dikatanye aku mcm mak orang...pastu nampak garang pulak..hahahaha..mmg garang skit kot.. :D..pe pon..kena berani menerima kritikan org lain..n sedia menerima teguran..tak marah pon tp enjoy :)..n hopefuly dpt wat yang terbaik sbg fasi.. SMK Dato Muhamad Yunus!!! Tunggu kedatanganku!!!

Mahasiswa..datang dari masyarakat...kembali kepada masyarakat!!! yeah!!!

*klik gambar utk lihat lbh jelas.

5 comments:

pablo said...

marilah kita berusaha ke arah masyarakat yang lebih maju!

p/s: gambo tu mmg menghiburkan..hehe :p

wh0se said...

tahiniah whose ucapkn...orang macam suriya inilah yang bagus...sebelum mengajar kat orang..diri sendiri telah diuji terlebih dahulu...betul2 ada kelas...baru orang tak cakap 'seperti cakap tak serupa bikin'

suriya said...

pablo: yep! majulah mahasiswa utk masyarakat!!!Thanks.. :)

whose: tima kasih..ape pon saya sndiri masih blaja dan memerlukan lebh bnyk nasihat...sama2lah kita berjuang memajukan negara tercinta..keh3..tetiba terlari topik..

ada AKU KESAH?!!! said...

aku teribt lak aku penah lukis ganbo ko tup2 cg karim ke cg pe ntah ckp ni org ke tengkorak hahahaahahahahah adeh..kelako plak...BTW teruskan usahamu

Putra said...

salam singah

Friday, July 17, 2009

Wajahku...huhuhu..


Hahaha..cantik tak gambar potret kat atas tu??? Sila puji dengan hati yang tulus ikhlas k..Erm..tadi ada kelas pc khas utk pc2 yg akan menjelajah dan membuat pengembaraan ilmu ke Pekan Nenas Pontian bermula hari esok sampailah hari Ahad..Actually program ni adalah program yang berbentuk Motivasi yang akan diadakan di SMK Dato Muhammad Yunus dan disertai oleh palajar-pelajar yang bakal menghadapi peperiksaan PMR,SPM dan STPM yang akan datang.. So..aku pon dengan rela hatinya join la program under PERMAJ ni.. Selain dari nak mengisi masa lapang di hujung minggu yang pasti membosankan kat kolej,kiranye dpt gak aku berbakti dengan masyarakat kat luar sana..lebih manis lagi berbakti di negeri kelahiran sendiri..biasalah..Johor 'World'..hehehe..

Bercerita mengenai potret kat atas tu..sebenarnya tu adalah salah 1 sesi yg akan kami selaku fasi lakukan pada pelajar2 tu..so sebelum buat kat mereka..kami practice dan aplikasikan pada diri kami sendiri..Ok..mula2 kami dikehendaki melukiskan potret wajah masing2 diatas 1 kertas.kemudian kertas yg terlukis potret itu dikumpulkan tanpa menulis siapa empunya potret 'mahal' tu..huhuhu..dan...tu lah hasilnye..potret yg aku lukiskan menggambarkan diri aku sendiri..

Sangat cantik kan??? Sekali pandang macam Ct Nurhaliza pon ada..2x pandang mcm sape????huhuhu.. sememangnye aku ni mmg la tak berbakat lgsg bab2 melukis ni..keh3..n..lihatlah komen2 mereka..ada yg sgt sweet.. :) thank u.. n..ada jugak yg...cis!!! dikatanye aku mcm mak orang...pastu nampak garang pulak..hahahaha..mmg garang skit kot.. :D..pe pon..kena berani menerima kritikan org lain..n sedia menerima teguran..tak marah pon tp enjoy :)..n hopefuly dpt wat yang terbaik sbg fasi.. SMK Dato Muhamad Yunus!!! Tunggu kedatanganku!!!

Mahasiswa..datang dari masyarakat...kembali kepada masyarakat!!! yeah!!!

*klik gambar utk lihat lbh jelas.

5 comments:

pablo said...

marilah kita berusaha ke arah masyarakat yang lebih maju!

p/s: gambo tu mmg menghiburkan..hehe :p

wh0se said...

tahiniah whose ucapkn...orang macam suriya inilah yang bagus...sebelum mengajar kat orang..diri sendiri telah diuji terlebih dahulu...betul2 ada kelas...baru orang tak cakap 'seperti cakap tak serupa bikin'

suriya said...

pablo: yep! majulah mahasiswa utk masyarakat!!!Thanks.. :)

whose: tima kasih..ape pon saya sndiri masih blaja dan memerlukan lebh bnyk nasihat...sama2lah kita berjuang memajukan negara tercinta..keh3..tetiba terlari topik..

ada AKU KESAH?!!! said...

aku teribt lak aku penah lukis ganbo ko tup2 cg karim ke cg pe ntah ckp ni org ke tengkorak hahahaahahahahah adeh..kelako plak...BTW teruskan usahamu

Putra said...

salam singah