Tabung Masa Depan

Monday, July 20, 2009

Pengalamanku...




Berakhir sudah pengembaraan selama 3 hari 2 malam di SMK Dato Yunus Sulaiman...Pengembaraan yang memberi 1001 pengalaman..banyak sangat yang aku dapat belajar dari program ni..Sebenarnya aku rasa tak layak pun utk menjadi seorg fasi. Sebabnya diri aku sendiri ni terlalu banyak kelemahan dan kekurangan..Tapi walau ape pun..aku terima cabaran ni sebenarnya adalah untuk memotivasikan diri aku sendiri.. dan apa yang aku dapat..terlalu banyak..sukar untuk diceritakan..apa yang boleh aku simpulkan..aku perlu lebih bersungguh-sungguh dan ada fokus dalam diri sendiri. Sebabnye orang lain memerlukan khidmat aku lebih dari apa yang aku sangkakan..

Gambar kat atas tu adalah anak-anak buah aku (Hafiz,Zul,Ana,Maz,Dayu,Fiza,Fatin,Leman,Akim, Apis). Mereka dari kump 4 terdiri dari 10 org dari kalangan pelajar form 6. Mula-mula aku ingat program ni utk student PMR ngan SPM sekali rupanya ia telah diubah iaitu hanya utk student form 6. Ape pun..aku hepy dengan mereka yang secara jujur aku katakan sangat sporting..tapi ada sedikit kekecewaan bilamana aku tak dapat luangkan banyak masa utk mereka..maafkan la akak ye dik.. :( Apepun akak doakan kamu semua berjaya dalam STPM akan datang..perlu kuat usaha,tawakal dan ada keyakinan dalam diri..akak tunggu berita baik dari kamu semua tahun hadapan..insyaALLAH... keep smile :)

5 comments:

ada AKU KESAH?!!! said...

cayok sue!! aku dh kata best giler dan ada org yg memerlukan ko untuk dimotivasikan....teruskan usahamu!!!

M.N. Fikri B. Zool said...

motivasi kn diri anda sebelum anda di motivasikan.. hahaha.. aku pun x faham..

fq said...

nmpk cam bes...
fuyoooo..

Mr Bai said...

Ngeeeeeee....

cikpingu said...

leh je klu nk suh amik gmbr.. hehehe

Monday, July 20, 2009

Pengalamanku...




Berakhir sudah pengembaraan selama 3 hari 2 malam di SMK Dato Yunus Sulaiman...Pengembaraan yang memberi 1001 pengalaman..banyak sangat yang aku dapat belajar dari program ni..Sebenarnya aku rasa tak layak pun utk menjadi seorg fasi. Sebabnya diri aku sendiri ni terlalu banyak kelemahan dan kekurangan..Tapi walau ape pun..aku terima cabaran ni sebenarnya adalah untuk memotivasikan diri aku sendiri.. dan apa yang aku dapat..terlalu banyak..sukar untuk diceritakan..apa yang boleh aku simpulkan..aku perlu lebih bersungguh-sungguh dan ada fokus dalam diri sendiri. Sebabnye orang lain memerlukan khidmat aku lebih dari apa yang aku sangkakan..

Gambar kat atas tu adalah anak-anak buah aku (Hafiz,Zul,Ana,Maz,Dayu,Fiza,Fatin,Leman,Akim, Apis). Mereka dari kump 4 terdiri dari 10 org dari kalangan pelajar form 6. Mula-mula aku ingat program ni utk student PMR ngan SPM sekali rupanya ia telah diubah iaitu hanya utk student form 6. Ape pun..aku hepy dengan mereka yang secara jujur aku katakan sangat sporting..tapi ada sedikit kekecewaan bilamana aku tak dapat luangkan banyak masa utk mereka..maafkan la akak ye dik.. :( Apepun akak doakan kamu semua berjaya dalam STPM akan datang..perlu kuat usaha,tawakal dan ada keyakinan dalam diri..akak tunggu berita baik dari kamu semua tahun hadapan..insyaALLAH... keep smile :)

5 comments:

ada AKU KESAH?!!! said...

cayok sue!! aku dh kata best giler dan ada org yg memerlukan ko untuk dimotivasikan....teruskan usahamu!!!

M.N. Fikri B. Zool said...

motivasi kn diri anda sebelum anda di motivasikan.. hahaha.. aku pun x faham..

fq said...

nmpk cam bes...
fuyoooo..

Mr Bai said...

Ngeeeeeee....

cikpingu said...

leh je klu nk suh amik gmbr.. hehehe