Tabung Masa Depan

Saturday, July 31, 2010

Try and Error

Rasanya entri sebelum ni saya ada kuarkan statement(mcm artis pulak) konon2 masa cuti nak buat kek kan?? ni la dia hasilnya..hehehe


Sangat gigih mencari bahan2 ni..lebih2 lagi whiping cream yang macam air susu dalam cawan tu..terlupa pulak nak ambil gambar kotak dia sekali.



Mak gigih tolong perah lemon. Dia cakap..."Apalah kek yang kau nak buat ni...tak pernah2 pulak nak buat kek, baru dapat mimpi ke apa?" hehehe..cool...



Alahai..masa tengah pukul2 bahan dia lupa pulak nak ambil gambar..tiba2 je dah ada dalam oven.



Sangat jakun bila nampak dia naik macam ni...hahaha..mak geleng kepala jek...



tapi pelik bila dah sejuk dia turun jadi macam ni... ;p



Tara!!!hahaha..malu sebenarnya nak letak gambar ni..tak berapa nak jadi pun..bila dikaji rupa2nya bahan tu sesuai untuk cheese tat..kalau kek, kena ada campur bahan-bahan yang lain lagi..huhuhu..sebab tu bila potong tak cantik...tak apa lah labu sekurang-kurangnya saya dah mencuba..kena improve banyak lagi ni...tapi walaupun tak menjadi ia tetap habis di 'lahap' oleh mereka2...komen; sedap jugak! keh3....ok saya beri nama kek ni..cheese cake sempoi! hahaha..

2 comments:

mizzbutterfly said...

huhuhu..kak su..sedap je tgk..

suriya said...

hehehe...tak jadi ni wani..malu jek.. kena try banyak kali la baru nak btol2 jadi...takpe2..usaha tangga kejayaan..hehehe

Saturday, July 31, 2010

Try and Error

Rasanya entri sebelum ni saya ada kuarkan statement(mcm artis pulak) konon2 masa cuti nak buat kek kan?? ni la dia hasilnya..hehehe


Sangat gigih mencari bahan2 ni..lebih2 lagi whiping cream yang macam air susu dalam cawan tu..terlupa pulak nak ambil gambar kotak dia sekali.



Mak gigih tolong perah lemon. Dia cakap..."Apalah kek yang kau nak buat ni...tak pernah2 pulak nak buat kek, baru dapat mimpi ke apa?" hehehe..cool...



Alahai..masa tengah pukul2 bahan dia lupa pulak nak ambil gambar..tiba2 je dah ada dalam oven.



Sangat jakun bila nampak dia naik macam ni...hahaha..mak geleng kepala jek...



tapi pelik bila dah sejuk dia turun jadi macam ni... ;p



Tara!!!hahaha..malu sebenarnya nak letak gambar ni..tak berapa nak jadi pun..bila dikaji rupa2nya bahan tu sesuai untuk cheese tat..kalau kek, kena ada campur bahan-bahan yang lain lagi..huhuhu..sebab tu bila potong tak cantik...tak apa lah labu sekurang-kurangnya saya dah mencuba..kena improve banyak lagi ni...tapi walaupun tak menjadi ia tetap habis di 'lahap' oleh mereka2...komen; sedap jugak! keh3....ok saya beri nama kek ni..cheese cake sempoi! hahaha..

2 comments:

mizzbutterfly said...

huhuhu..kak su..sedap je tgk..

suriya said...

hehehe...tak jadi ni wani..malu jek.. kena try banyak kali la baru nak btol2 jadi...takpe2..usaha tangga kejayaan..hehehe