Tabung Masa Depan

Sunday, December 27, 2009

My Engagement

Assalamualaikum semua...cuti semester yang lepas, walaupun singkat tapi macam2 yang berlaku..apa yang paling penting..lepas naik cuti, status pun dah bertukar kepada in a relationship to engage.. ;) rasanya mmg sesuai la pada usia ni..seperti yang pernah dirancangkan...kiranya ni penutup tahun 2009 la..hehe

Kat sini, aku kongsikan sikit gambar2 sekitar majlis yang simple2 je tu..




Sesi persiapan..rasanya ada kelam kabut sikit..sbb start solek2 kol 2.30 padahal rombongan akan datang kol 3.30..tp takpe..ekspress punya pasal..aku bantai make up sendiri dibantu oleh cik yan..yan paksa aku pakai bulu mata yg mcm Rozita chik Wan selalu pakai tu..mula2 aku tak nak pakai sbb panjang sgt..mcm malu la pulak..tp dah kene paksa..pakai je la..pe pon..tq yan..mmg power ar bulu mata tu..hehehe

okeh..pas dah siap..amik la gambo..


yan, aku n normah..


suka plak tgok gambo ni..amik depan cermin.


ngan kak lin..


ngan anak buah aku yg paling kecik..umur br 4 bulan tp badan dia org kata da nmpk cam 7 bulan..muka bulat sgt2 cam apple..nama dia Afif..


ngan alif, abg kepada afif..rambut dia tu pak usu dia yang buatkan..tak patut..kesian alif kena bebel ngan kak rina pasal rambut dia terangkat mcm tu..dia ni ada dlm bilik jek duk melayan si acik yan..suka btol dia ngan yan..keh3..


ngan anak buah aku yg lain..irfan jek yg tak ada..si bujang tu merajuk plak time2 ni..nak ngan ibu dia jek..


Kak Ina, Kak Rina, Aku, Mak, Afif, Kak Lin


Hantaran ni smua hand made by me..hehehe


hantaran pihak lelaki..

ok..pastu acara sarung cincin...dan perbincangan antara mereka.. ;)


Dah settle semua,skang sesi amik gambo poyo2 lak..hehehe











Rasanye tu je la kot..gamba yg lain ada kat FB..kat Frenster mmg aku tak letak..mgkn aku akan delete Frenster dlm ms terdekat ni..so kekawan leh tgok kat sini yek..pe pon..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar walaupun ada sesuatu yang tak di duga terjadi..pemergian atok tersayang dari pihak lelaki pada hari Khamis 9/12 btol2 satu dugaan..Al Fatihah buat atok...walaupun keluarga mereka masih lagi dalam suasana berkabung, tapi sebab janji, mereka teruskan juga perjalanan mereka dr Kedah ke Johor utk meneruskan majlis ni..terima kasih sangat2..

Terima kasih juga buat semua ahli keluarga yg banyak membantu..buat kawan2 yg datang..terima ksh sgt2..


Haikal ngan Kutek aka Faizal datang jugak lepas majlis...ape pon sgt berbesar hati dengan kehadiran korang..tima kasih tau..buat yan pun, tima kasih sudi dtg jauh2..I really appreciate it!! (T_T)..nanti aku kawin jgn lupa dtg lg ye korang..hehehe

8 comments:

nurhuda abdulrahman said...

congrate akak..
buat gak entri nie..
punya lama dok kte tgu..
hiiiiiii..
lawa2...
semoga berbahagia..
amek sikap give n take okeh..
[ceh mcm da berpengalaman jerk]
nway, congrate lg sekali

cikpingu said...

tahniah2...nnt kawin pggil tau

mizzbutterfly said...

kak congratz..patut la muke berseri je ari tuh..
heheheh selamt menempuh hari yg bahagia...
nice la make up tuh..
n paling suke..akak nye hantaran..
black kaler yerk..??
mcm jarang je org buat...
tp shuker~~~~
tahniah againt...

suriya said...

huda: tima kaceh huda..:))) takpe tak lama lg huda pulak...dah boleh dah tu...hehehe

cikpingu: tq..nanti cikpingu kawen pun jgn lupe jemput kiter ngan bad k.. :)

wani: pandai la muka berseri..mane ade..hehe
hantaran tu sbnrnye nak wat colour silver tp ntah caner leh terjadinye black n white pulak..hehehe..neway..tq k... :)))))

Puan Hafidamolisa Binti Ngah said...

wee~ seronok kan time mcm ni...:)

semoga ke jinjang pelamin..:)

u looks so sweet..cantik..
bila senyum mcm bestfriend molie..huhu..miss her much~!

LeMaNtO said...

wink2.!!
hee...x pasan lak ko ade polo blog aq..
sori lmbat dftr ke sini..huk3

hmm...bydaway...tahniah ats majlis pertunangan...
smoga kekal ke jinjang pelamin..n then ke akhir hayat..aja!aja!fighting! wink!

miss faten said...

menyinggah kerana blogwalking lalu ingin mengucapkan: Semoga anda berbahagia and jodoh berkekalan hingga akhir hayat sisterrr! :D

suriya said...

Molie: TQ...best jgk la tp gigil skit..hehehe
pe pon..thanks atas doanya n thanks cos being my fren... :)))

lemanto : owh..takpe2..hehe..TQ2..Toce..arigato...aja2 fighting!!!

miss faten:nice to meet u in my blog..tima kasih ya..:)))

Sunday, December 27, 2009

My Engagement

Assalamualaikum semua...cuti semester yang lepas, walaupun singkat tapi macam2 yang berlaku..apa yang paling penting..lepas naik cuti, status pun dah bertukar kepada in a relationship to engage.. ;) rasanya mmg sesuai la pada usia ni..seperti yang pernah dirancangkan...kiranya ni penutup tahun 2009 la..hehe

Kat sini, aku kongsikan sikit gambar2 sekitar majlis yang simple2 je tu..




Sesi persiapan..rasanya ada kelam kabut sikit..sbb start solek2 kol 2.30 padahal rombongan akan datang kol 3.30..tp takpe..ekspress punya pasal..aku bantai make up sendiri dibantu oleh cik yan..yan paksa aku pakai bulu mata yg mcm Rozita chik Wan selalu pakai tu..mula2 aku tak nak pakai sbb panjang sgt..mcm malu la pulak..tp dah kene paksa..pakai je la..pe pon..tq yan..mmg power ar bulu mata tu..hehehe

okeh..pas dah siap..amik la gambo..


yan, aku n normah..


suka plak tgok gambo ni..amik depan cermin.


ngan kak lin..


ngan anak buah aku yg paling kecik..umur br 4 bulan tp badan dia org kata da nmpk cam 7 bulan..muka bulat sgt2 cam apple..nama dia Afif..


ngan alif, abg kepada afif..rambut dia tu pak usu dia yang buatkan..tak patut..kesian alif kena bebel ngan kak rina pasal rambut dia terangkat mcm tu..dia ni ada dlm bilik jek duk melayan si acik yan..suka btol dia ngan yan..keh3..


ngan anak buah aku yg lain..irfan jek yg tak ada..si bujang tu merajuk plak time2 ni..nak ngan ibu dia jek..


Kak Ina, Kak Rina, Aku, Mak, Afif, Kak Lin


Hantaran ni smua hand made by me..hehehe


hantaran pihak lelaki..

ok..pastu acara sarung cincin...dan perbincangan antara mereka.. ;)


Dah settle semua,skang sesi amik gambo poyo2 lak..hehehe











Rasanye tu je la kot..gamba yg lain ada kat FB..kat Frenster mmg aku tak letak..mgkn aku akan delete Frenster dlm ms terdekat ni..so kekawan leh tgok kat sini yek..pe pon..Alhamdulillah semuanya berjalan lancar walaupun ada sesuatu yang tak di duga terjadi..pemergian atok tersayang dari pihak lelaki pada hari Khamis 9/12 btol2 satu dugaan..Al Fatihah buat atok...walaupun keluarga mereka masih lagi dalam suasana berkabung, tapi sebab janji, mereka teruskan juga perjalanan mereka dr Kedah ke Johor utk meneruskan majlis ni..terima kasih sangat2..

Terima kasih juga buat semua ahli keluarga yg banyak membantu..buat kawan2 yg datang..terima ksh sgt2..


Haikal ngan Kutek aka Faizal datang jugak lepas majlis...ape pon sgt berbesar hati dengan kehadiran korang..tima kasih tau..buat yan pun, tima kasih sudi dtg jauh2..I really appreciate it!! (T_T)..nanti aku kawin jgn lupa dtg lg ye korang..hehehe

8 comments:

nurhuda abdulrahman said...

congrate akak..
buat gak entri nie..
punya lama dok kte tgu..
hiiiiiii..
lawa2...
semoga berbahagia..
amek sikap give n take okeh..
[ceh mcm da berpengalaman jerk]
nway, congrate lg sekali

cikpingu said...

tahniah2...nnt kawin pggil tau

mizzbutterfly said...

kak congratz..patut la muke berseri je ari tuh..
heheheh selamt menempuh hari yg bahagia...
nice la make up tuh..
n paling suke..akak nye hantaran..
black kaler yerk..??
mcm jarang je org buat...
tp shuker~~~~
tahniah againt...

suriya said...

huda: tima kaceh huda..:))) takpe tak lama lg huda pulak...dah boleh dah tu...hehehe

cikpingu: tq..nanti cikpingu kawen pun jgn lupe jemput kiter ngan bad k.. :)

wani: pandai la muka berseri..mane ade..hehe
hantaran tu sbnrnye nak wat colour silver tp ntah caner leh terjadinye black n white pulak..hehehe..neway..tq k... :)))))

Puan Hafidamolisa Binti Ngah said...

wee~ seronok kan time mcm ni...:)

semoga ke jinjang pelamin..:)

u looks so sweet..cantik..
bila senyum mcm bestfriend molie..huhu..miss her much~!

LeMaNtO said...

wink2.!!
hee...x pasan lak ko ade polo blog aq..
sori lmbat dftr ke sini..huk3

hmm...bydaway...tahniah ats majlis pertunangan...
smoga kekal ke jinjang pelamin..n then ke akhir hayat..aja!aja!fighting! wink!

miss faten said...

menyinggah kerana blogwalking lalu ingin mengucapkan: Semoga anda berbahagia and jodoh berkekalan hingga akhir hayat sisterrr! :D

suriya said...

Molie: TQ...best jgk la tp gigil skit..hehehe
pe pon..thanks atas doanya n thanks cos being my fren... :)))

lemanto : owh..takpe2..hehe..TQ2..Toce..arigato...aja2 fighting!!!

miss faten:nice to meet u in my blog..tima kasih ya..:)))